torsdag 17 mars 2016

Mönsterkonstruktion och skjortprojekt.


Nu har ettorna börjat med mönsterkonstruktion. Först ut gick de igenom grundkonstruktion av kjol efter personliga mått följt av mönsterförändring av existerande grundliv med Ylva. Och nu i veckan hade Lina genomgång av grundkonstruktion av liv samt ärm efter personliga mått. Lärarna på linjen tycker att det är väldigt viktigt att eleverna får prova på de olika sätten att få fram ett grundmönster på då olika skolor utgår från olika tekniker. Vissa skolor utgår från färdiga grundmönster som sedan förändras och vissa skolor konstruerar från grunden och här får man alltså prova på bägge sätten.
Eleverna fick även konstruera en helcirkel och halvcirkelkjol. De fick även konstruera en gosskrage samt en  skjortkrage utan kragstånd då dessa två kragar konstrueras på olika sätt. Den ena ritas efter befintliga mönsterdelar och vimmas i mönsterpapper och den andra konstrueras liggande på papper.

Inne hos tvåorna arbetas det med mer individuella projekt just nu, men våren startades av ett gemensamt skjortprojekt.

Läraren Lina hade köpt in skjortor på second hand varav vilka eleverna fick välja en skjorta var. Sedan fick de en lista på fem designers att välja mellan att inspireras av. Skjortan skulle sedan sys om till något nytt inspirerat av designern. De fick fria händer och här är resultatet.

 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar eller hälsning!