måndag 16 februari 2015

Vävning och Shibori

Nu har alla hunnit sätta sig in i vävningens mystik. Det har bla vävts sjalar, mattor, breda skärp, tyg till hattar, löpare och olika slags förvaring. Här sitter Frida och Bettie vid sina vävar.
 Senare i höstas var vi på utställning om Shibori på Kulturcentrum i Ronneby. Shibori är som batik men går ut mer på att vika och vira runt andra föremål eller pressa fast olika former på tyget för att undvika att ytan tar färg. Lärarna Ylva och Lina samt lärarassistenten Kicki skickades på fortbildning och kom tillbaka till skolan taggade på att lära eleverna allt dom nu kunde.Eleverna fick binda, vika, pressa och vika lite till så mycket dom orkade. Med tvingar, träklossar , klämmor för fryspåsar, gummiband etc fick eleverna experimentera fritt med långa remsor bomullstyg. Vi hade två olika bad med indigo samt att vi även färgade blått, gult, rött och grönt med vanlig batikfärg.


Eleverna fick även lära sig grunderna i lappteknik och detta resulterade i två fina lapptäcken. Ett utav  remsorna färgade i indigo och ett täcke utav de batikfärgade remsorna.Nu är det hög tid att söka till våra utbildningar. Varsågod att skicka in din ansökan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar eller hälsning!